Koninklijke verwantschappen

Berkhout en koning Filip: Nazaten van bierbrouwer Gaspard Francois Jamez

De twee jongste generaties Berkhout zijn bloedverwanten van het moderne Belgische vorstenhuis door het huwelijk van de oudnicht van koning Filip: Catharina Maria Berkhout-Herdt. Fotorechten: FOD Kanselarij van de Eerste Minister van het koninkrijk België.

De Belgische vorst Filip, die zijn vader Albert II opvolgde als de nieuwe koning der Belgen, en zijn moeder koningin Paola, stammen evenals een aantal Berkhouten van de roemruchte Gaspar Francois Jamez af, die grote rijkdom als bierbrouwer vergaarde in Breda.

De bloedverwantschap van vier Berkhouten van het geslacht Berkhout van Weesp-Amsterdam (van de Haarlem-Twente tak) (Hans, Thomas, Laurien en Aura) loopt via de moederszijde van beide nazaten. De moeder van Hans en dus grootmoeder van vaderszijde van Thomas, Laurien en Aura, genaamd Catharina Maria Berkhout-Herdt van Aalst, stamt uit het eerste huwelijk van Gaspar Francois Jamez en de grootmoeder van koningin Paola, genaamd Laura Mosselman gehuwd met de Italiaanse hertog Fulco Ruffo di Calabria stamt uit het tweede huwelijk.

 

Koningin Paola van België, oud-nicht van de jongste generaties Berkhouten. Fotorechten: FOD Kanselarij van de Eerste Minister vh koninkrijk België.

Overige genealogisch interessante bloedverwantschappen zijn die met onder meer de graven van Marchant et d’Ansembourg, de graven van Renesse en de aartshertogelijke familie van Oostenrijk-Este.

Oud-neef koning Filip en zijn gezin. Fotorechten: FOD Kanselarij van de Eerste Minister vh koninkrijk België.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>